Deformatie

Wij voeren ook deformatiemetingen uit. Met deze metingen kunnen we de stabiliteit van een gebouw of constructie nagaan en eventuele veranderingen vaststellen.

Bij het uitvoeren van een deformatiemeting, ook wel zettingsmeting genoemd, plaatsen we kleine merktekens op de constructie. Door dit te herhalen (de opdrachtgever bepaalt de frequentie), kunnen we kleine veranderingen vaststellen. Met een digitaal waterpastoestel of een totaalstation met hoge nauwkeurigheid worden deze referentiepunten op regelmatige basis gemeten en vergeleken. Zo kunnen we bepalen of er sprake is van toenemende kans op schade of onveiligheid.

Een stabiliteitsingenieur kan de grafieken met de beweging van de verschillende punten analyseren en interpreteren. Door dit nauwkeurig op te volgen, kunnen we grote zettingen tijdig opsporen en verhelpen.

Het resultaat vormt een belangrijk document voor eigenaars, verzekeraars en aannemingsbedrijven. De informatie kan immers dienen als bewijsstuk bij eventuele schadeclaims.




CONTACTEER ONS

Landex bvba - Landmeetkunde en vastgoedexpertise

icon 1 Begijnenstraat 43A / 202, 2800 Mechelen

Landmeter-expert Jan Bryssinck LAN 051139

icon 2 0472 / 83 83 91

icon 3jan.bryssinck@landex.be

Contacteer ons hier

icon

Dankzij de professionele dienstverlening van Landex kon het vastgoeddossier voor mijn kantoor snel worden ingediend bij de bank mét alle correcte gegevens.