Plaatsbeschrijvingen

Plaatsbeschrijving nodig? Als landmeter-expert bezorgen wij u een juridisch geldig document met gedetailleerde beschrijving van de eigendom.

Met een plaatsbeschrijving kunt u latere juridische twisten vermijden. Dit officiële document heeft namelijk een grote bewijskracht. Het beschrijft nauwkeurig de toestand van de eigendom, inclusief mogelijke gebreken, materiaalkeuze, beschrijving van bouwgebreken, inventaris van aanwezige delen, bevestiging dat bouwdelen vrij zijn van gebreken, enzoverder) en wordt aangevuld met foto’s.

Plaatsbeschrijving bij (ver)huren

Een plaatsbeschrijving is bijzonder aangeraden bij aanvang of afloop van een huurcontract. Het vergroot de juridische zekerheid voor zowel huurder als verhuurder. Beide partijen dienen het document dan te ondertekenen.

Plaatsbeschrijving bij aanvang werken

Voor een bouwheer of aannemer kan een plaatsbeschrijving belangrijk zijn in functie van de werken aan een eigendom. Zo kan er worden vastgesteld of de eventuele schade aan het goed veroorzaakt of vergroot werd door de werken, of voordien al aanwezig was.

Andere plaatsbeschrijvingen

Minder frequent, maar toch het vermelden waard, is de plaatsbeschrijving bij bodemsanering (specifieke wetgeving). Ook wordt er af en toe een boedelbeschrijving gemaakt bij tekenen van compromis. Dit dient als bewijs wanneer er schade wordt vastgesteld (of bouwonderdelen weggenomen) bij het tekenen van de akte.
CONTACTEER ONS

Landex bvba - Landmeetkunde en vastgoedexpertise

icon 1 Rederijkersstraat 15, 2610 Wilrijk

icon 1 Borgersteinlei 144, 2860 Sint-Katelijne-Waver.

Landmeter-expert Jan Bryssinck

LAN 051139

BE0668641784

icon 2 0472 / 83 83 91

icon 3jan.bryssinck@landex.be

Contacteer ons hier

icon

Dankzij de professionele dienstverlening van Landex kon het vastgoeddossier voor mijn kantoor snel worden ingediend bij de bank mét alle correcte gegevens.