Schattingen

Een correcte schatting van uw onroerend goed is belangrijk bij verdelingen, hypothecaire leningen, giften, nalatenschappen, onteigenen of verkoop/aankoop van vastgoed.

Als landmeter-expert geven wij u meer inzicht in de normale marktwaarde van het eigendom op basis van een onafhankelijke en neutrale schatting.

Waardebepalingen erfrecht Vlaamse overheid

Landmeter-experten Jan Bryssinck en Kristoff Heullens ondertekenden het Kwaliteits-charter voor de schatting van onroerende goederen inzake erfbelasting.

Wanneer iemand komt te overlijden en u een aangifte voor de erfbelasting (successierechten) moet indienen, kunt u op de landmeter-expert beroep doen voor een raming van de waarde van het vermogen van de overledene. Op basis van de aangifte wordt de verschuldigde erfbelasting vastgesteld.

De waarde van een onroerend is echter afhankelijk van veel factoren en kan een grote financiële impact hebben voor de erfgenaam. Een te hoge schatting zorgt voor extra erfbelasting en een te laag ingeschatte waarde geeft dan weer het risico op een boete wegens tekortschatting.

Wilt u zeker zijn van een zo realistisch mogelijke waarde, doe dan beroep op een erkende landmeter-expert verbonden aan dit kwaliteits-charter. Zo kunt u ervan uitgaan dat de geschatte waarde van het goed normaliter niet in twijfel zal worden getrokken door de Vlaamse Belastingdienst.

Schattingen bij verkoop / aankoop

De aankoop van een eigendom is meestal een zware investering en u bereidt zich dan ook best zo goed mogelijk voor. Een schatting van de eigendom kan u helpen bij het bepalen van de juiste prijs. Zo voorkomt u dat u een te groot voorschot betaalde of het goed verkoopt aan een te lage of te hoge prijs.
CONTACTEER ONS

Landex bvba - Landmeetkunde en vastgoedexpertise

icon 1 Rederijkersstraat 15, 2610 Wilrijk

icon 1 Borgersteinlei 144, 2860 Sint-Katelijne-Waver.

Landmeter-expert Jan Bryssinck

LAN 051139

BE0668641784

icon 2 0472 / 83 83 91

icon 3jan.bryssinck@landex.be

Contacteer ons hier

icon

Dankzij de professionele dienstverlening van Landex kon het vastgoeddossier voor mijn kantoor snel worden ingediend bij de bank mét alle correcte gegevens.