Opmetingen

Opmetingen kunnen belangrijk zijn voor o.a. grenserkenning. Wij meten het eigendom correct en gedetailleerd op en brengen het nadien in kaart.

Als topografische meting doet dit document geen uitspraak over de juistheid van grenzen. Dergelijke opmeting is wel interessant om bijvoorbeeld een basiskaart te maken voor grote werken, of om een tuin of park in kaart te brengen voor het aanplanten van een landschap.

Een juridische meting regelt de begrenzing (zowel horizontaal als verticaal) van een vastgoed. Niemand anders dan de landmeter mag dergelijke metingen doen en plannen maken voor grenserkenning. Traditionele voorbeelden hiervan zijn de afpaling, verkaveling, splitsing, rechttrekken van een grens, muurovername met grenswijziging enzoverder. Hierbij wordt ook aandacht besteedt aan juridische en stedenbouwkundige aspecten zoals erfdienstbaarheden, allerhande zakelijke rechten, ondergrondse innemingen, stedenbouwkundige voorschriften, enzoverder.

Na het opmeten krijgt u van ons een gedetailleerd plan (digitaal of op papier) waarin de gegevens nauwkeurig zijn berekend en gevisualiseerd.

Speciaal geval: de scheimuur

Een bijzonder geval is de opmeting van een gemeenschappelijke scheimuur. Hoewel strikt genomen geen begrenzing wordt gemeten, is een kubering van een gemeen te maken muur wel aangeraden. Als landmeter-expert zorgen wij ervoor dat dit nauwkeurig en onafhankelijk gebeurt om zo de belangen van beide partijen te garanderen.

Grootschalige metingen

Ook voor de grootschalige metingen kunt u op ons beroep doen. Bijvoorbeeld in de bouw van wegen, bruggen tunnels en dergelijke, maar ook voor opmeting van leidingen, hoogtemetingen, nivelleringen, gps-metingen, cartografie en geodesie.

Nauwkeurigheidsmetingen

Tot slot is er nog een grote waaier aan nauwkeurigheidsmetingen in industrie, bouwkunde, architectuur, bouwschade, archeologie en dergelijke meer.
CONTACTEER ONS

Landex bvba - Landmeetkunde en vastgoedexpertise

icon 1 Rederijkersstraat 15, 2610 Wilrijk

icon 1 Borgersteinlei 144, 2860 Sint-Katelijne-Waver.

Landmeter-expert Jan Bryssinck

LAN 051139

BE0668641784

icon 2 0472 / 83 83 91

icon 3jan.bryssinck@landex.be

Contacteer ons hier

icon

Dankzij de professionele dienstverlening van Landex kon het vastgoeddossier voor mijn kantoor snel worden ingediend bij de bank mét alle correcte gegevens.